Seară de colorat peste 1 oră

Viața emană culoare. Fiecare emoție, fiecare întâmplare, vârstă sau persoană, fiecare melodie pe care o savurăm, drum de parcurs, imagine care ne captează privirea și la fel fiecare vis. Totul are culoare. Totul are farmec. Atunci când refuzi să mai vezi asta, viața devine alb-negru. 
Așadar, nu refuza șansa de a-ți creiona viața, pe 22 martie, de la ora 19:00, la Ceainăria Respiro, în compania unor prieteni noi sau vechi. Te invităm să te recreezi prin desen și culoare, muzică ambientală și socializare. Și pentru că e luna femeilor, ne propunem să le surpindem pe cele mai importante persoane din viața noastră cu o carte  poștală colorată trimisă în dar.
Cărțile de colorat, cărție poștale, culorile și buna dispoziție sunt din partea casei. 
Bonus: Biscuiți și ceai fierbinte.

*EVENIMENTUL ESTE GRATUIT

**POȚI FACE O DONAȚIE CĂTRE ASOCIAȚIA RESPIRO PENTRU ÎNTREȚINEREA ȘI BUNA DESFĂȘURARE A EVENIMENTELOR

Locuri disponibile: 5

Seară de jocuri peste 4 zile

Te invităm pe tine și gașca ta la o seară de jocuri, ca să începem săptămâna în forță, să legăm prietenii și să râdem cu poftă.
De data aceasta vrem să ne străngem o gașcă de 15 persoane și să jucăm Activity (ne vom grupa în 3 grupe a de câte  5 persoane).

Unde? Tocmai în centru la Ceainăria Respiro, luni, 26 Martie, de la ora 19:00.
P.S: Garantăm că din program nu va lipsi ceaiul aromat de scorțișoară și buna dispoziție! :)

* EVENIMENTUL ESTE GRATUIT

*POȚI FACE O DONAȚIE CĂTRE ASOCIAȚIA RESPIRO ÎN CADRUL EVENIMENTULUI.

Locuri disponibile: 11

Serile de cultură Respiro peste 5 zile

Ca răspuns la Reforma Protestantă, Biserica Catolică organizează între 1545 și 1563, Conciliul de la Trènt. În cadrul lui se stabilesc toate liniile directoare ale Contrareformei. Arta plastică, arhitectura și muzica (mijloace de comunicare directă cu enoriașii) sunt – și ele – în centrul atenției. Deși inițial se optase pentru un stil auster, sobru, autoritar, se decide finalmente exact opusul: un stil care prin teatralitatea și încărcătura sa să impresioneze masele și să se poziționeze în antiteză cu rigoarea și lipsa de ornament specifice Bisericii Protestante. În urma Conciliului Tridentin se naște Barocul, o artă gândită de înalții Bisericii Catolice ca unul dintre principalele mijloace de propagandă.

Arhitectura barocă, stil care dă forma noilor biserici – locuri de cult care trebuiau să „vorbească” despre puterea Catolicismului și despre măreția Bisericii – se dezvoltă repede, în primul rând pentru că proiectele sunt puternic finanțate de Papalitate. Cele mai importante opere de arhitectură barocă se întâlnesc deci, în mod firesc, la Roma, acolo unde se afla capitala Statului Papal (stat care nu se rezuma la micuțul Vatican pe care îl cunoaștem astăzi, ci cuprindea aproape întreg centrul Italiei).

Cei mai importanți artiști ai perioadei, Bernini și Borromini, se vor întrece necontenit în a construi biserici, palate și piețe spectaculoase prin dramatismul lor, opus în mod fundamental echilibrului renascentist. Cei doi transformă Roma într-un mod atât de categoric încât am putea spune că Roma de astăzi este în primul rând Roma pe care ei ne-au lăsat-o.

Vă propunem o incursiune în viața și opera celor doi titani ai artei și arhitecturii, incursiune prin intermediul căreia să descoperim împreună arma extrem de sofisticată, de puternică și de scumpă pe care Papalitatea o scotea la luptă împotriva unei biete coli de hârtie care conținea câteva idei: cele 95 de Teze de la Wittenberg. 

 

INVITAT: Dragos Farmazon - manager cultural, istoric, critic și dealer de artă, antreprenor. Absolvent al Facultății de Istoria și Teoria Artei din cadrul Universitășii Naționale de Arte, student al programului de master Istoria și Circulația Ideilor Filosofice, în cadrul Facultății de Filosofie a Universității București. Începând cu 2008, a coordonat și a participat la organizarea a peste 130 de evenimente culturale. A fost Director de Marketing, Director Programe și Proiecte Culturale al casei de licitații Artmark și Director General al galeriilor Art Yourself și Alchemia. În prezent este Managing Partner al galeriei FF. Mid-Century Design și Președinte al fundației culturale Alexandru Bogdan-Pitești. A semnat texte pentru numeroase albume și cataloge de artă, precum și interviuri și articole pentru varii publicații.

Toate locurile au fost ocupate. Vă așteptăm la evenimentele viitoare!